Și incompetenți, și infractori. Cifrele din noua Lege a pensiilor

Bugetarea majorării pensiilor, o minciună dovedită
iunie 20, 2019
Dăncilă, ia-ți concediu! Definitiv!
iulie 27, 2019
Arata tot

Și incompetenți, și infractori. Cifrele din noua Lege a pensiilor

Și incompetenți, și infractori. 

Viorica Dăncilă l-a mințit pe președintele României, Klaus Iohannis, când i-a spus că sunt bani de pensii, săvârșind astfel o infracțiune conform Legii privind responsabilitatea ministerială. Articolul 8, Dăncilă!

 A făcut asta din prostie sau din ticăloșie? Pentru că expunerea de motive a Legii pensiilor arată estimările veniturilor și cheltuielilor la bugetul de pensii, făcute chiar de PSD-ALDE, din care rezultă că de la 60 de miliarde de lei se ajunge, în 2022, la un buget de pensii de 140 de miliarde de lei.

 Nu sunt bani de pensii, fiind un deficit de 1,4 miliarde de lei la 5 luni. În fiecare lună, Guvernul Dăncilă ia bani de la investiții sau alte capitole ca să pună la pensii, dar gaura se adâncește. 


Chiar PSD-ALDE prognozează în anul 2022 venituri de 658 de milioane de lei și cheltuieli ce depășesc trec de 81 de miliarde de lei. Și cu toate acestea îl asigură pe președinte că are bani de pensii. 
PSD și ALDE mai au foarte puțin timp la guvernare și vând iluzii pensionarilor. 

Potrivit legii, sumele necesare se asigură, începând cu anul 2020, prin transfer de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Întrebarea este: de unde, Dăncilă? De unde, Teodorovici? De unde?

Estimari Consiliul Fiscal