PSD a mai păcălit o dată gorjenii: vot împotriva minerilor și energeticienilor

Salariatii UM Sadu au protestat la Bucuresti
Salariații UM Sadu, bătaia de joc a PSD
septembrie 11, 2019
Care este planul conducerii și al PSD, să salveze sau să îngroape CEO?
septembrie 16, 2019
Arata tot

PSD a mai păcălit o dată gorjenii: vot împotriva minerilor și energeticienilor

Extras ordinea de zi Comisia de Munca

Proiectele care vizează pensionarea minerilor și energeticienilor au fost dezbătute astăzi în Comisia de Muncă. Ambele au fost respinse.

Dar iată cum s-a desfășurat totul:

Mi-am susținut proiectul care se referă la încadrarea angajaților în condiții de muncă speciale, ceea ce ar duce la pensionarea mai devreme a unor salariați din CEO. Ministerul Muncii nici nu a vrut să asculte argumentele mele.

Guvernul, prin Viorica Dăncilă, a dat aviz negativ, umplând pagini întregi cu contraziceri. Despre acest răspuns al Guvernului voi scrie în următoarele zile mai multe.

ORDINEA DE ZI

TEXTUL PROIECTULUI

Pe ordinea de zi a fost și proiectul PSD, depus de “salvatorii” CEO de la Gorj, care nici măcar nu au venit să-l susțină în comisie.

Ba mai mult, eu am votat PENTRU proiectul lor, în timp ce PSD a votat ÎMPOTRIVĂ.

Chiar așa, mai știți ceva de proiectul promis de dăncilul de la Muncă, Marius Budăi, pentru mineri și energeticieni? Cum a spus, că în trei săptămâni va pune în dezbatere un nou proiect pentru pensionarea minerilor….?! Au trecut multe săptămâni și vor mai trece!

Oameni buni, legea care ajută minerii și energeticienii să iasă mai devreme la pensie este aceasta depusă de mine. Restul este doar campanie electorală.

Pe ordinea de zi a fost și proiectul de prelungire a termenului pentru condițiile deosebite din CE Oltenia, proiect inițiat de mine după ce Guvernul a refuzat în scris să prelungească termenul. La presiunea publică, Guvernul a dat o ordonanță pentru prelungirea cu un an, iar în comisie am obținut o prelungire de trei ani.

La toate aceste propuneri votul din comisie a fost de respingere, însă decizia finală este la plen.

Pesediștii din Gorj își vor susține proiectul în plen așa cum l-au susținut la comisie?